Korrik 16, 2015

Fiksimi i sëmurë. Lufta kundër organizmave të modifikuara gjenetikisht është e plotë të fearmongering, gabime, dhe mashtrim.

Në një artikull të botuar në 15 Korrik 2015, autori shqyrton provat e kërkesave në raport me organizmat e modifikuar gjenetikisht (OMGJ). Some quotes from the [...]
Prill 21, 2015

Gjenomit e kultivuar patate e ëmbël përmban Agrobacterium T-ADN me gjenet e shprehura: Një shembull i një kulture të ushqimit natyrisht transgenic

Ndër 291 aderimet testuar e patate e ëmbël kultivuar, të gjithë përmbajnë një ose më shumë e ADN transfer (T-DNA) sekuenca. Këto sekuenca, which are shown to be expressed in [...]
Prill 16, 2015

Golden Rice është një 2015 Fituesi i Patentave SHBA për dhënien e njerëzimit

Zyra Shtëpisë së Bardhë i Shkencës dhe Teknologjisë Politika dhe SHBA. Patentave dhe Trademark Office (USPTO) kanë bërë të ditur fituesit e të 2015 recipients of [...]
Shkurt 6, 2015

Çfarë e bën 'natyrore’ në të vërtetë do të thotë? New panel shkenca bimore jetojnë Q&Një

Sense About Science is hosting a live Q&Një në të cilën ajo merr pyetje mbi supozimet e njerëzve dhe idetë e gabuara në lidhje me atë 'natyral' të vërtetë do të thotë. Are some foods [...]
Tetor 30, 2014

Shkencëtarët kryesorë të Evropës bimore bëjnë thirrje politikanëve kombëtare dhe evropiane të mendojnë përsëri për rolin e hulumtimit të bimëve, duke përfshirë edhe përdorimin e modifikuar gjenetikisht (GM) bimëve.

Letër e hapur e nënshkruar nga shkencëtarët thekson se nëse Evropa do të arrijë Horizon 2020 goals of tackling the societal challenge to provide [...]
Shtator 23, 2014

Letër PRRI me presidentin e zgjedhur të Komisionit Evropian rreth shefit të Shkencës Këshilltarët

Në një letër drejtuar Z. Jean-Claude Juncker PRRI nënvizon rolin jashtëzakonisht të çmuar që këshilltarët shefi shkencore kanë në qeveritë dhe organizatat, and expresses surprise that [...]
Janar 14, 2014

Lejo Golden Rice Tani – Fushatë

“Golden Rice është një kurë për një krizë që vret më shumë njerëz çdo vit se malaries, HIV / Aids ose tuberkulozit. The actions against genetic modification by Greenpeace and its [...]
Tetor 17, 2013

PRRI dhe fermerët organizata shprehin shqetësimin në lidhje me politikat e BE-OMGJ dhe rregulloret

Në rastin e Ditës Botërore të Ushqimit, PRRI dhe fermerët të ndryshme evropiane’ organisations expressed in an open letter to the EU Institutions their concern about the impact [...]