Sekretariati PRRI

Sekretariati i PRRI është pritur nga Bioteknologjisë Grupit Punues dhe shoqërinë në Delft University of Technology, Holandë. Sekretari Ekzekutiv i PRRI është Dr. Lucia de Souza. Support on regulatory, scientific an technical topics is provided by Piet van der Meer.

Dr. Lucia de Souza është një shtetas brazilian i cili merret Ph.D saj në biokimi bimore në Institut Miescher Friedriech në Zvicër. Ajo ka fituar përvojë në nisjen e produktit bioteknologjia dhe perceptimin e konsumatorit kërkimore në Meksikë dhe në Brazil. Lúcia de Souza ka përvojë të gjerë në mësimdhënie dhe ka qenë i përfshirë në mënyrë aktive në biosigurinë fundit 10 vjet. Që prej 2005 ajo është zëvendës-president i Shoqatës Kombëtare brazilian biosigurinë(ANBio), i cili eshte nje grup i profesionistëve akademike aktivë në ngritjen dhe ne komunikimin ne fushen e biosafety dhe interfaces të saj me publikut, rregullatorët dhe aktorë të tjerë. Ajo është drejtimin e bazuara në Zvicër Cutting Edge Solutions, e cila ofron konsultime në biosigurinë dhe bioteknologjia. Lúcia de Souza ka qenë i përfshirë në mënyrë aktive në veprimtaritë PRRI që prej 2006.

Piet van der Meer është një shtetas holandez i cili është trajnuar si një biolog dhe një avokat legjislativ. Nga 1989 në 2000, ai ishte në krye të rregullimit biosafety në Holandë gjatë së cilës ai ishte gjithashtu i përfshirë në mënyrë aktive në shumë ndërkombëtare dhe të BE-forume. Nga 1999 në 2002, ai arriti "zbatimin e kornizat kombëtare biosafety të para-pranimit të vendeve në Evropën Qendrore dhe Lindore" projekt, dhe nga dhjetori 2002 deri në maj 2004 ai ishte menaxher programi i UNEP-GEF projekteve mbi zbatimin e Kornizës Kombëtare biosigurinë. Që nga gushti 2004 Piet van der Meer është parimi i Horizonte konsulence me bazë Belgjikë, e cila ofron konsultime dhe menaxhimin e shërbimeve në fushat e politikave kombëtare dhe ndërkombëtare mjedisore, një rregullore. Që prej 2006 he is a guest professor at the Faculty of Sciences at the Ghent University, and from 2012 në 2015 also at the Faculty of Law of the Ghent University. Që prej 2014 he is also a guest professor at the Free University of Brussels, Belgjikë, where he teaches Biotechnology Regulation.