Нашите најнови вести

Настани, публикации, вести: Јавноста научници од PRRI редовно се придонесува кон дебатата околу биотехнологијата.

Прикажи ги сите наши вести

Октомври 13, 2017

изјава глобалната растенијата Советот за регулирање на генот изменето растенија

Извршно резиме: Доаѓањето на уредување на генот како метод на одгледување претставува важна можност за правење на многу прецизни промени во геномите да се добие саканиот црти или [...]
Октомври 1, 2017

пресудата на МСП: Земјите-членки на ЕУ не може да донесе итни мерки за генетски модифицирана храна и добиточна храна, освен ако тоа е евидентно дека постои сериозен ризик за здравјето или животната средина

Соопштение на Судот на правдата на Европската унија, 13 Септември 2017 Во 1998, Европската комисија го овластил пласирање на пазарот на [...]
Јули 23, 2017

PRRI писмо до Европската комисија за владеење на правото, Подобра регулатива и законодавство на ЕУ ГМО

Да се: Г-дин Жан-Клод Јункер, Претседателот на Европската комисија, Г-дин Франс Тимерманс, Комесарот за подобра регулатива, меѓуинституционалната односи, владеење на правото и на Повелбата за фундаменталните [...]