Со целокупната цел да се обезбеди форум за јавна истражувачите да биде информиран и е вклучен во меѓународните регулативи и политики кои се однесуваат на модерната биотехнологија, една од активностите PRRI е да обезбеди информации во врска со општите и специфични научни теми во врска со тие регулативи и политики.

На линкот подолу линк до страници со резиме и линкови за понатамошно позадина информации за одредени научни теми кои се во моментов се дискутира во контекст на прописите:

Општи теми:

одредени теми:

Овие страници често имаат, исто така, поминуваат збор заштитени “член област” кој нуди повеќе информации, позадина и можност за членови PRRI за размена на информации и коментари.

Кои не се членови PRRI се добредојдени да се испрати било сугестии и коментари: info @ prri.net.

 

Links to sources in other languages.

Француски

Германски: