PRRI секретаријат

Секретаријатот на PRRI е хостиран од страна на Работната група биотехнологија и општество на Делфт Универзитетот за технологија, Холандија. Извршниот секретар на PRRI е д-р. Lucia де Соуза. Support on regulatory, scientific an technical topics is provided by Piet van der Meer.

Д-р. Lucia де Соуза е бразилски државјанин кој добива нејзиниот Доктор по растителна биохемија на Friedriech Miescher институт во Швајцарија. Таа стекнато искуство во биотехнологијата лансирање на производ и перцепцијата на потрошувачот истражување во Мексико и во Бразил. Луција де Соуза има долгогодишно искуство во наставата и е активно вклучена во биосигурност во последните 10 години. Бидејќи 2005 таа е заменик-претседател на бразилската Национална биосигурност асоцијација(ANBio), кој е група на академскиот професионалци кои се активни во градење на капацитетите и во комуникацијата во областа на биосигурност и своите интерфејси со општеството, регулаторите и другите засегнати страни. Таа е насочување на Швајцарија базирани Врвна решенија, кој нуди консалтинг во биосигурност и биотехнологија. Луција де Соуза е активно вклучена во активности PRRI, бидејќи 2006.

Пит ван дер Меер е холандски државјанин кој е обучен како биолог и законодавната адвокат. Од 1989 да се 2000, тој бил задолжен за биосигурност регулатива во Холандија текот на кој тој исто така беше активно вклучена во многу меѓународни и ЕУ форуми. Од 1999 да се 2002, тој успеа на проектот "Имплементација на Националниот биосигурност рамки на претпристапните земји во Централна и Источна Европа", а од декември 2002 до мај 2004 тој беше на програм менаџер на УНЕП-ГЕФ проекти за имплементација на Националниот биосигурност рамки. Од август 2004 Пит ван дер Меер е принципот на Белгија базирани консултантски хоризонти, кој нуди консултантски услуги и услуги за управување во областа на меѓународните и националните политики за животна средина на прописите. Бидејќи 2006 he is a guest professor at the Faculty of Sciences at the Ghent University, and from 2012 да се 2015 also at the Faculty of Law of the Ghent University. Бидејќи 2014 he is also a guest professor at the Free University of Brussels, Белгија, where he teaches Biotechnology Regulation.