Управниот одбор

PRRI е координирана од страна на Управниот комитет се состои од јавни истражување на научниците од сите различни региони на светот кои се вклучени во биотехнологијата и прописи.

На PRRI Управниот одбор се:

 • Проф. Чест. Клаус Аман, Универзитетот во Берн, Швајцарија
 • Д-р. Роџер Beachy, Одделот за биологија, Универзитетот Вашингтон во Сент. Louis; и Глобален Институт за безбедност на храната, Univ на Саскачеван, Канада
 • Проф. Јарослав Blume, Институтот за храна биотехнологија и генетиката, Одделот за генетика и молекуларна биотехнологија, Украина
 • Проф. Bojin Божинов, ПУ, Бугарија
 • Проф. Selim Cetiner, Шабанџи Меркез универзитет, Турција
 • Д-р. Premendra Dwivedi, Храна токсикологија дивизија, CSIR-индиски Институтот за токсикологија за истражување, Индија
 • Проф. Џонатан Gressel, Вајцман Институтот за наука, Израел
 • Д-р. Исмаил Ел Hadrami, Лабораторија за биотехнологија, Заштита и експлоатација на растенијата ресурси (Biotec-VRV) , Мароко
 • Д-р. Кристијан Fatokun, Меѓународниот институт за тропски земјоделство (IITA), Нигерија
 • Проф. Behzad Ghareyazie, Стратешки центар за истражување на Иран, Иран
 • Проф. Desiree Hautea, Универзитетот на Филипините LOS BANOS, Институт за растенијата Одгледување, Филипини
 • Проф. Џулијан Kinderlerer, почесен професор, Универзитетот во Кејп Таун, Јужна Африка
 • Д-р. Zaida Lentini,Меѓународниот центар за Тропски земјоделство (CIAT), Колумбија
 • Проф. Magdy Madkour, Јаловиштето земјиште Земјоделски Институт за истражување, Аин Шамс Универзитетот, Египет
 • Проф. Чест. Марк ван Montagu, Институтот за растенијата биотехнологија за земјите во развој (IPBO), Белгија (Претседател)
 • Д-р. Чарлс Mugoya, Уганда Националниот совет за наука и технологија, Уганда
 • Д-р. Сузана служат-Cornejo, Universidad Nacional Федерико Виљареал, Перу
 • Д-р. Наталија Степанова, Центарот Bioengineering на Руската академија на науките (РАС), Русија
 • Д-р. Idah Sithole-Лианг, Зимбабве Универзитетот, Зимбабве
 • Проф. Пол Teng, Националниот институт за образование, Ова е нашиот Техника Универзитетот, Сингапур
 • Д-р. Khaleel Арнолдо Вентура, Националната комисија за наука и технологија, Јамајка.
 • Проф. Казуо Ватанабе, Универзитетот на Цукуба, Јапонија

honoree членови

 • Првиот претседател PRRI: Проф. Чест. Фил Дејл, Џон Инес центар, Обединетото Кралство
 • Основач: Г-дин. Вили де Greef, Институтот за растенијата биотехнологија за земјите во развој (IPBO)