Веб-сајтови и блогови на други јазици

Чешки јазик

 • http://www.biotrin.cz/czpages/index.htm BIOTRIN е непрофитна организација, создадена од страна на научниците. На целта и мисијата на здружението е сите достапни форми да придонесе за развој на образованието, особено со обезбедување информации за научни истражувања и други наоди во областа на модерната биотехнологија особено во однос на генетски модифицирани организми и лежеше и стручната јавност, државните органи, институции, друштва и други субјекти за цел на зголемување на образование и ширење на научните знаења во согласност со глобалните трендови.

Француски

Германски

 • www.biotech-gm-food.com
 • Wissenschaftlerkreis Зелена биотехнологија (WGG) e.V. WGG – Plattform für Wissenschaft und Kommunikation. In der modernen Pflanzenforschung nimmt die Gentechnik neben anderen Methoden längst einen wichtigen Platz ein. Нивната апликација можности се бескрајни. Комплексот на тема. Дискусијата за контроверзните. многу говорници, многу перспективи, многу емоции. мислење леќи? Само објективни информации го прави возможно!
  Научниците Grüne Gentechnik E.V. (WGG) е координиран платформа за и од страна на научниците(n) различни сектори, кој постави за цел, да ја информира јавноста за сложен предмет разбирливо и фактички.
  На WGG е професионална општество на Здружението на биологија, Биолошките науки и биомедицина -
  VBIO e.V.
 • InnoPlanta. Der Verein InnoPlanta e.V. го промовира развојот и употребата на современите методи на одгледување.

Италијански

 • www.futuragra.it – Futuragra е здружение на земјоделци кои со години се бореше за воведувањето на ГМ посевите во Италија да биде од корист за животната средина, квалитетот на производите и земјоделците. Во сајт ќе најдете вести за активностите на Futuragra, ГМО и импликациите на нивната употреба во земјоделското производство.
 • "Природна, вештачки, култивирани: античкиот дијалог помеѓу човекот и природата ". Римини состанок и асоцијација Euresis. Примерокот allestita на XXXIV издание на состанок Римини, ОРА патување, ја раскажува приказната за земјоделството и припитомување. На пат е составен од панели и текстови за објаснување кои го објаснуваат патот илјадагодишната човекот од ловци-собирачи да земјоделец и тоа дека ова има за историјата на цивилизацијата и животната средина. Почнувајќи од изборот на првиот одгледува житарици 10.000 пред неколку години во Плодната полумесечина, ги посочува главните откритија и иновации кои го одбележаа патот, да се дојде до систематски примена на знаењето на науката во последните два века и предизвиците што претстојат. Шоуто може да биде изнајмени на барање од услугата MeetingMostre и да бидат изложени во училиштата, културни центри, јавноста фестивали, приватни настани, итн. Стручниот тим на MeetingMostre е достапен за извршување на инспекциски надзор и се создаде оригинално продукции со експонати како што се случи спектакуларни во поставување на состанок Римини. Изложбата е придружена со каталог кој содржи патот на текст-илустрации покажат некои длабочина и.

Холандски

Португалски

Романија

 

Шведскиот